Lajvstress

Som Ni alla säkert vet så blir det alltid väldigt stressigt innan ett lajv. Kläder ska sys, packning ska packas och dessutom måste allt missat skolarbete tas igen. Nu har någon varit snäll nog att plassera Elerias vårlajv mitt i prov högsäsongen. (Jag tar ledigt tre dagar och missar lika många prov.) Detta hjälper inte till i stressen.

Min varken min huva, min tröja eller min korsett är klar. Jag misstänker att jag kommer sitta och paniksy kvällen innan lajvet. Det är nästan en naturlag. Man sitter alltid och syr kvällen innnan lajvet. 
Packningen har jag inte heller börjat med.

Jag tänkte dessutom försöka baka lite innan lajvet. Fruktbröd är underbart att ha med på ett lajv om man lyckas få till något gott. Mina fruktbröd har bakats med varierande resultat till varje lajv. Jag har både bakat bröd så goda att alla snott det och bröd så äckligt ingen velat röra dem med tång. Detta på grund av att jag är av åsikten att recept liksom symönster är för mesar. Nu har jag dock bestämt mig dags för ett recept på fruktbröd. Jag ämnar lägga ut det på bloggen till hjälp för alla ... om jag hinner det vill säga.

/Högaktningsfullt Miriam

Nu var det dags ^^

LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJV!
Ärade bloggläsare då det inte varit högsäsong för lajvande så har det inte blivit så många inlägg, men nu är det dags igen. Årets första lajv blir "Ärans fält och dödens ängar" där vi ska spela skogsalver. Vi har fortfarande inte fått gruppintrigen, Aj!? Dock har vi hört att den ska komma först imorgon *pust*.
Under morgonens tidigia timmar upptäckte vi att det endast är sju dagar kvar till lajvet. Panik uppstod...
Miriam ska sy, sy och sy för att inte tala om att packa handla in diverse acessoarer till lajvet.
Unérwën ska sy ännu mer, packa bilen och följa med på shoppingturen som alltid följs av bärandet av provianten den långa vägen hem.
Nedan står vår packlista. Tyvärr står den inte i någon vettig ordning.
stekfat
trefot
filtar
fällar
vattendunk
skärbräda
spegel (!?)
bestik
vasskniv
tändstickor
3 lycktor
värmeljus + "hållare"
toapapper
savetter
förstahjälpen
medicin
flöjt
mapp med offpapper (sång, quenya, anmälan mm)
kokkärl
mugg
skål
lövfat
fat med mönster
diskmedel
alcogel
kläder
skor
smink
borste
kudde
stekspade
konservöppnare
ficklampa
tält
sygrejjer
soppåse
kamera
öron
lim
pilar
linnepåsar att ha allting i
Vi vill gärna tipsa Er om att aldrig ha en IKEA-kasse (de prasslar något enormt).


RSS 2.0