Hur man gör en rollbeskrivning

Vi har redan skrivit om hur man gör en karaktär men hur man fäster den på papper kan vara klurigt. Många tycker det är svårt att göra en bra rollbeskrivning även om de har gått på flera lajv. Vissa arrangörer har formulär man kan fylla i eller en tydlig beskrivning av hur de vill ha sina rollbeskrivningar. Har de det så ska man naturligtvis följa dessa. Men har de inte det så detta en hyfsad mall.
Jag har hört om folk som lämnat in flera sidor med en rollbeskrivning, nästan små böcker, men men jag råder Er att skriva mellan 1/2 och 2 sidor datorskrivet. Arrangörerna orkar inte läsa mer än så.
Namn:
Ålder:
Familj:
Karaktärsdrag:
Ev. fobier:
Bakgrund (kort om uppväxten och mer om hur rollen hamnat på lajvet) :
Rollens mål i livet och på lajvet:
Vad rollen aldrig skulle kunna tänka sig att göra:
Det viktiga är inte de exakta detaljerna även om det är bra för lajvaren själv att veta. Det viktiga för arrangören är att få en känsla för rollen, vad den skulle och inte skulle göra och vad den/Ni vill göra på lajvet.
Med vänlig hälsning Miriam
PS. Om det är någon som har några förslag på något jag borde lägga till eller dra ifrån här var snäll och säg det. DS

Forum!

Var hälsade allesammans!
Vi har nu skapat ett eget lajvforum. Alla är välkommna att vara med. På forumet kommer vi att diskutera lajv men framför allt så är det till för att dra ihop grupper inför olika lajv och liknande aktiviteter.
www.galnalajvare.proboards.com


RSS 2.0