Brunnby

Jag, Miriam, har varit Myrlajv och jagat urglar*. Jag spelade en skuldsatt krönikör men var tyvärr tvungen att lämna området tidigare på grund av min vacklande hälsa. Vädret var förhållandevis bra bara några tält blåste bort och detta var enbart underhållande för inget av dessa tält var mitt. Jag vill passa på att tacka de underbara arrangörerna som inte bara lät mig sova i deras tält utan också tog hand om mina kvarglömda glasögon. (Nej, nej jag är inte alls glömsk.) Lajvet var oerhört mysigt och jag hoppas på att kunna åka igen nästa år och gärna i sällskap av den nesliga Unérwën som svek mig denna gång och sommarjobbade istället. (Nej, nej jag är inte det alls sur.)
                                                                              / Er egen Miriam
  

Tsunamin på Saltvik Vikingamarknad

Under sommaren har vi varit med om en mindre naturkatastrof.
På saltviks vikingamarkand och våra vackra nyimpregnerade tält klarade sig galant tills området blev översvämmat.
Våra tält var inte riktigt anpassade för översvämmningar, till nästa år ska vi bygga en flotte.
Anledningen var inte bara att det regnade mycket utan även att området har varit en sjöbotten. Tyvärr var det fel på dräneringen från vägen då vägverket byggt fel. Dessutom så forsade det ner vatten från berget invid området.
Klockan 8 på morgonen började vi ösa bort vatten. Ungefär då vaknade våran hövding varpå han konstaterade att han var genomvåt varefter han genast somnade om igen. Han vaknade inte förän vi gett upp allt ösande och börjat packa våra tillhörigheter. Vårt tält som låg på andra sida diket (den nyblivna ån) klarade sig mycket bättre.
Tältet och golvet var rätt så torrt förutom den pöl som Miriam kallade sin säng.
Därför slapp vi bli evakuerade från området men många försökte rädda vad som räddas kunde och flydde till närliggande skolor.



Här har vi lagt ut några bilder så att Ni kan njuta av vårt elände för
som vi alla vet är skadeglädje den enda sanna glädjen.




Högaktningsfullt Miriam och Unérwën


RSS 2.0